KURBANINIZ EMİN ELÇİLERDE

Gönül Elçileri İnsani Yardım Derneği” olarak Dünyanın çeşitli bölgelerinde siz kıymetli bağışçılarımızın göndermiş olduğu kurbanları kendi ellerimiz ile kesip, kurban etlerini bilhassa Müslüman ailelere, yetimlere, öksüzlere, mazlumlara, mültecilere ve ihtiyaç sahibi insanlara teslim ediyoruz. 

ELÇİDER olarak, kurban bağışı çalışmalarını, güvenilir ve "emanetiniz emanetimizdir" hassasiyetiyle yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu kurbanda da mazlum topraklar da sizlerin gönül elçisi olalım.

Kurban; bir Müslümanın Allah’a ibadet etmek ve onun emrine uyduğunu göstermek için her şeyini fedâ edebileceğinin, gözden çıkarabileceğinin ve Allah yolunda sahip olduklarından vazgeçebileceğinin sembolik bir ifadesidir.

Kurban, kişisel bir ibadet olmanın ötesinde, toplumda kardeşliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın ruhunun canlı tutulmasına da vesile olmaktadır.

Yoksulluk ve sefalet yüzünden belki de uzun zamandır ağzına bir lokma et koyamamış insanlar, kurban bağışları vesilesiyle et yeme fırsatına kavuşmaktadır.

Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Vacip kurbanı bağışlamak isteyen bağışçılarımız Kurban Bayramı yaklaşırken bağışta bulunabilirler. Son bağış günü ise bayramın ikinci günüdür. Ancak adak, şükür, sadaka v.b. kurbanlarının yıl boyunca bağışlanması mümkündür.

İhtiyaç sahiplerine ulaşması amacıyla yapılabilecek kurban bağışı çeşitleri şunlardır;

  • Akika Kurbanı Bağışı
    Doğumu yeni gerçekleşen erkek ya da kız çocuk için kesilen kurbana akika kurbanı denir.
  • Adak Kurbanı Bağışı
    İnsanların bir olayın ya da niyetin gerçekleşmesi durumunda kurban keseceği yönünde adakta bulunması ve istedikleri olayın gerçekleşmesiyle de kestikleri kurbana adak kurbanı denir. Kurban adayan kişinin kurban kesmesi vaciptir. Adak kurbanının etinden adak sahibi, ana, baba, dede ve nineleri ile kendi neslinden gelen çocukları ve torunları yiyemeyeceği gibi, zengine de yediremez.
  • Şükür Kurbanı Bağışı
    Bir kişinin Allah’a şükretmek niyetiyle kestiği kurbana şükür kurbanı denir.
  • Nafile Kurbanı Bağışı
    İnsanların nafile olarak kurban kesme niyetiyle kestiği kurbana nafile kurbanı denir.
  • Vacip Kurbanı Bağışı
    Vacip kurbanı Allah tarafından kurban kesmesi kendisine vacip kılınmış olan kişilerin, belirli şartları taşıyan hayvanları kesmesi gereken kurbandır.
  • Şifa Kurbanı Bağışı
    Şifa kurbanı hasta bir kişinin şifa bulması veya sağlıklı bir kişinin hastalığa yakalanmaması amacıyla kesilen kurbana verilen isimdir.
  • Sadaka Kurbanı Bağışı
    Fakir ve fukaraya sadaka olması amacıyla kesilen kurbana sadaka kurbanı ismi verilir.
  • Deve Kurbanı Bağışı
    Bir kişinin deve kesmek istemesi ancak kendisinin bunu gerçekleştirememesi durumunda bağışta bulunması mümkündür.
  • Ruhuna Kurban Bağışı
    Ruhuna kurban bağışı ölen yakınları için ruhuna kurban kesmek isteyen kişilerin bu kurbanı bağış olarak yerine getirmelerine verilen isimdir.

Kurban bağışlarınız İslami usullere uygun olarak kesilir.

Kurbanlıklarınız, sizinle resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.

 

Bağış Yapmak İçin Tıklayınız..

 1 2 3 4 5